Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdůležitější aktualizace roku

Radek Kubeš 09.11.2023
info ikonka
Zdroj: GettyImages

Místo Windows 12 je připravil Microsoft aktualizaci Moment 5 pro Windows 11, která by už dnes měla být automaticky instalována o ve vašem počítači.

Chip 06/2024: Už v loňském roce se šuškalo, že v roce 2024 přijde přelomová aktualizace systému Windows. Rychle se z nich zrodila myšlenka Windows 12, přestože Microsoft nikdy oficiálně název nové verze svého operačního systému nezmínil. Na začátku roku ale začala být komunita kolem Windows neklidná. A stále dokola se opakovala zásadní otázka: Přijdou Windows 12 ještě v roce 2024?

Odpověď je „ne“, ale Microsoft ji poskytnul jen vyhýbavě. Bylo očekáváno zásadní oznámení nebo alespoň stručný příspěvek na blogu, ale Microsoft tuto informaci raději skryl. V seznamu změn pro verzi Insider se píše: „Počínaje dnešním sestavením 26-xx uvidí uživatelé zapojení v programu Windows Insider v kanálech Canary a Dev, že v nabídce Nastavení > Systém > O systému (a winver) bylo aktualizováno verzování na 24H2.“ 

To znamená, že Windows 11, ve verzi 24H2 přinesou letošní aktualizaci funkcí. Jak již bylo uvedeno, systém Windows 11 získá vždy ve druhé polovině kalendářního roku aktualizaci funkcí. To potvrzuje, že se Microsoft jednak drží nastavené cesty, a novou verzi systému Windows 11 vydává jednou ročně na podzim, a pak to také nepřímo znamená, že Windows 12 letos nepřipadají v úvahu. Zda přijdou třeba v roce 2025, kdy bude ukončena podpora Windows 10, to se teprve uvidí. Fámy se tedy budou šířit i nadále. Jsme ale samozřejmě také zvědaví, co Microsoft na podzim ve Windows 11 24H2 představí. Již nyní se přitom objevují první náznaky. Za současného stavu je ale mnohem důležitější zcela jiná aktualizace Windows 11, která je již k dispozici.

V Chipu 06/24, který je v prodeji od 22. května, vám klíčovou aktualizaci Windows důkladně popíšeme.

Další témata Chipu 06/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme