Přejít k hlavnímu obsahu

Umělá inteligence poráží Google a spol.

Pavel Trousil 14.10.2024
info ikonka
Zdroj: Midjourney

Pokud hledáte odpovědi na internetu pomocí vyhledávače Googlu, často získáte spoustu odkazů, ale žádnou jasnou odpověď. Vyhledávání pomocí umělé inteligence to může výrazně změnit.

Chip 11/2024: V oblasti vyhledávání na internetu byl Google po mnoho let daleko vepředu. Firma OpenAI však s umělou inteligencí ChatGPT zahájila vývoj, který by mohl dominanci Googlu prolomit a započít revoluci ve vyhledávání na webu. Zda už vyhledávání s podporou umělé inteligence dokáže Googlu konkurovat nebo ho dokonce předčí, se dozvíte v článku, který vyšel v listopadovém vydání časopisu Chip.

Na rozdíl od klasických vyhledávačů mohou vyhledávače s umělou inteligencí rozpoznávat kontextové souvislosti, zpracovávat přirozený jazyk a poskytovat personalizované výsledky. Úspěch ukazuje, proč jsou malé startupy v oblasti AI relevantní navzdory převaze OpenAI. Malé, speciálně zaměřené společnosti někdy vytvářejí lepší produkty. Organizační oddělení produktu a základního modelu dává startupům větší prostor. Největší výzvou je, aby uživatelé produkt vůbec objevili a poté změnili své vyhledávací návyky.

Oblast umělých inteligencí pro vyhledávání na webu se neustále mění. Některé, které byly ještě včera v módě, dnes už zmizely. Například Neeva a Phind už nejsou k dispozici jako vyhledávače. Na druhé straně se neustále objevují nové umělé inteligence. Článek v Chipu 11/2024 vám představí služby ANDI, Bing s Copilotem, Kagi, Perplexity a You.com. 

Další témata Chipu 11/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme