Přejít k hlavnímu obsahu

Jak kvalitní jsou repasované telefony?

Michal Bareš 11.10.2024
info ikonka
Zdroj: Midjourney

Prodejci repasovaných smartphonů nabízí atraktivní produkty za nízkou cenu. Chtěli jsme zjistit, jak kvalitní a funkční doopravdy jsou, a vzali jsme je do naší testovací laboratoře.

Chip 11/2024: Po repasovaných smartphonech nepokukují už jen školáci a studenti. Nedávný průzkum trhu zjistil, že v roce 2024 se na celém světě prodá téměř 350 milionů repasovaných chytrých telefonů. Nejvíce rostoucími trhy jsou nejen Afrika nebo Asie, ale také Severní Amerika a zejména Evropa. Důvody jsou zřejmé, protože špičkové procesory z předloňského roku z hlediska výkonu stále bohatě stačí na všechny současné požadavky. Kromě toho se stále častěji objevují použité nebo repasované chytré telefony se standardem 5G, což je funkce, o kterou je mimořádný zájem. Nákup použitého telefonu místo nového je samozřejmě výhodou i z hlediska ochrany přírody, protože nejekologičtější telefon je ten, který se nevyrobil.

Nabídka repasovaných chytrých telefonů je poměrně bohatá a najdeme v ní zařízení různých kvalitativních tříd, prodejci k nimi navíc nabízí i solidní zákaznický servis. Pro účely tohoto článku jsme zakoupili několik telefonů iPhone 13 a Samsung S21 FE, důkladně jsme je otestovali a porovnali s novými zařízeními.

Další témata Chipu 11/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme