Přejít k hlavnímu obsahu

Přicházejí nejchytřejší Windows všech dob

Radek Kubeš 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: iStock

Dlouho se předpokládalo, že hlavní plánovanou aktualizací operačního systému Microsoftu pro rok 2024 budou nová Windows 12. Nakonec se sice dočkáme jen Windows 11 24H2.

Chip 11/2024: Microsoft má problém udržet tajemství týkající se systému Windows. Bezpochyby proto, že je do jejich vývoje zapojeno příliš mnoho lidí. Už loni bylo jasné, že se v roce 2024 stane se systémem Windows něco velkého. Šuškalo se o tom i v kruzích výrobců procesorů a notebooků. Náznaky a úniky šly tak daleko, až jsme si mohli myslet, že Microsoft připravuje úplně nová Windows 12. 

Faktem ale je, že i v roce 2024 zůstaneme u Windows 11. Nová verze ale staví na velké aktualizaci funkcí podporovaných umělou inteligencí a dalším pokusu dobít platformu ARM. Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella dokonce mluví o znovuzrození počítačů s Windows. Poprvé ale ne všichni uživatelé dostanou všechny nové funkce. 

Microsoft začal házet některé uživatele přes palubu. Letos totiž poprvé porušil svou vlastní strategii aktualizací Windows a zavedl jakýsi dvouúrovňový systém. Kdo si totiž už koupil některý z nových počítačů Copilot+ PC, má už od poloviny letošního roku předinstalovaný nový systém Windows 11 ve verzi 24H2. Všichni ostatní uživatelé si budou muset na aktualizaci počkat až do podzimu 2024 
 

Podrobnosti o nové verzi Windows 11 najdete v Chipu 11/24, který je v prodeji od 16. října.

Další témata Chipu 11/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme