Přejít k hlavnímu obsahu

Umělá inteligence z vás dělá génia

Pavel Trousil 16.08.2024
info ikonka
Zdroj: Adobe Firefly

Chatboti s umělou inteligencí jsou víc než "Google Deluxe": s vhodnou metodikou pomocí nich můžete vytvářet složité dokumenty, vést pronikavé konverzace, analyzovat obrázky, automatizovat úkoly a programovat.

Chip 09/2024: O AI chatbotech už asi slyšel každý - ale patrně jen málokdo tuto novou technologii také úspěšně využil. Revoluce spočívá v tom, že umělá inteligence umožňuje běžnému uživateli zvládnout obtížné a specializované úkoly - pokud se ovšem správně zeptá. Přesně k tomu chceme v tomto článku poskytnout podněty. 

Ústředním bodem jsou chatboti tří nejvýznamnějších globálních hráčů, kteří vyvinuli a natrénovali velké jazykové modely LLM ("Large Language Models"): OpenAI, Microsoft a Google. OpenAI se svým ChatGPT zaujímá jakousi průkopnickou roli, Microsoft následoval se svým Copilotem a Google se svým systémem Gemini je připraven na startu. Zatímco Microsoft díky svému 49% podílu v OpenAI využívá LLM od ChatGPT, Google nasazuje do klání svůj vlastní AI model.

Chatbot představuje takzvaný frontend, tedy uživatelské rozhraní, přes které přistupujete k funkcím umělé inteligence jazykových modelů. Za jednoduchým rozhraním AI chatbotů se totiž skrývají mocné nástroje, s nimiž můžete řešit celou řadu problémů a realizovat složité projekty. V článku v Chipu 9/2024 vám vysvětlíme , jak je co nejlépe využít.

Další témata Chipu 09/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme