Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlá a bezpečná domácí síť

Radek Kubeš 09.11.2023
info ikonka
Zdroj: iStock

Vaše domácí síť je jen tak rychlá, jak její nejpomalejší součást. Ukážeme vám, jak zrychlit váš Ethernet i Wi-Fi, optimálně nakonfigurovat router a odvrátit kybernetické hrozby z internetu.

Chip 09/2024: V mnoha domácnostech již léta funguje stejný Wi-Fi router, dávno položené ethernetové kabely stále plní svou funkci a notebooky a chytré telefony stále používají zastaralý standard bezdrátové sítě. Při stále rostoucích požadavcích na šířku pásma ale není divu, že při surfování, streamování nebo zálohování dat na NAS server narážíme stále častěji na úzká hrdla. 

Jediné takové úzké hrdlo přitom stačí ke zpomalení všech koncových zařízení, která jsou připojena za ním. V tomto článku vám ukážeme, jak síť opět oživit, od konfigurace Wi-Fi routeru a počítačů až po výměnu zastaralého hardwaru. Podíváme se také na to, zda se vyplatí pořídit si rychlejší internetový tarif. Tyto tipy a návrhy doplníme ještě radami, jak domácí síť lépe zabezpečit, aby útočníci a škodlivý software neměli šanci napáchat žádné škody. 

Nejlepší tipy pro domácí síť najdete v Chipu 09/2024, který je v prodeji od 21. srpna.

Další témata Chipu 09/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme