Přejít k hlavnímu obsahu

EasyBackup

Martin Kučera 20.08.2024
info ikonka
Zdroj: Array

Abelssoft EasyBackup má za úkol jedno – spolehlivě a automaticky zálohovat data na USB disk bez jakékoliv obsluhy ze strany uživatele. Plná verze - Chip 09/2024.

Stačí k počítači připojit paměťové médium, například USB flash disk, a EasyBackup se spustí a provede zálohu podle nastavených pravidel.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Ne každému vyhovuje zálohování do cloudu, ať už je to z důvodu nedůvěry a obavy o bezpečnost dat, nebo třeba nedostatečného internetového připojení. Program Abelssoft EasyBackup 2024 provádí automatické zálohování zvolených souborů či celých složek lokálně na určený externí disk, který je připojený k počítači prostřednictvím rozhraní USB. Je proto tato aplikace vhodná například pro rychlé zálohování kancelářských souborů. Program už v základu automaticky zálohuje osobní složky, jako jsou dokumenty, obrázky, videa a hudba, přičemž rozsah zálohy lze ale kdykoli libovolně konfigurovat. K záloze dat dochází na pozadí automaticky vždy po připojení předem určeného přenosného úložiště, případně lze programu nastavit pravidelné zálohování na lokální nebo síťové úložiště. Pro kontrolu je v nabídce také možnost zasílání upomínek na připojení zálohovacího disku dle požadované frekvence. V případě potřeby obnovy zálohovaných dat stačí využít zabudovaného kalendáře záloh, který vizuálně znázorňuje provedené zálohy v chronologickém pořadí, a umožňuje tak vybrat přesně bod obnovy, do kterého se vrátit. Není třeba se obávat nedostatku úložného prostoru v případě zaplnění kalendáře, neboť EasyBackup používá vlastní kompresní technologii ke snížení velikosti záloh.

Plnou verzi programu EasyBackup 2024 v ceně 700 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce září 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.abelssoft.net

Program Abelssoft EasyBackup od prvního spuštění automaticky zálohuje nejpoužívanější složky včetně dokumentů, hudby, obrázků a videí. Stačí tedy pouze připojit externí zařízení a data jsou po chvíli v bezpečí. Rozsah záloh lze samozřejmě upravit.

Program provádí automatické zálohování zvolených souborů či celých složek na lokální, externí či síťový disk. Proto je tato aplikace vhodná například pro denní zálohování kancelářských souborů.

Kde nestačí automatické nastavení zálohování, tam přichází manuální zálohy v expertním režimu. Kromě rozsahu zálohy je dále možné vybrat cílovou složku na pevném disku bez potřeby externího uložiště a zvolit frekvenci opakování pro zajištění bezpečí bez závislosti na pravidelném připojování dalších zařízení.

I přesto, že program láká na svou jednoduchost, nabízí dostatečnou nabídku funkcí na pokrytí většiny zálohovacích potřeb uživatele. Rozsah záloh není problém libovolně rozšířit, třeba na celý disk. Manuální zálohy také nabízejí možnost zálohovat přímo na pevný disk. V nastavení lze také specifikovat, které typy souborů mají být ze záloh vynechány.  Pro ukládání duplicitních souborů se používají chytré odkazy a každý soubor je zálohován pouze jednou. Tím se šetří místo na záložním disku. Při obnově dat je však třeba projít historií postupných záloh souborů, což může být poněkud komplikované. Také je třeba si dát pozor na to, že program nepracuje se souborovým formátem FAT32, což jsou většinou USB flash disky. Což lze ale samozřejmě změnit na NTFS.

Všechny plné verze na Chip DVD 09/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme