Přejít k hlavnímu obsahu

FTPie PRO

Martin Kučera 20.08.2024
info ikonka
Zdroj: Array

FTPie je výkonný a funkcemi dobře vybavený klient pro připojení k FTP serverům, s pohodlným ovládáním ve velmi přehledném uživatelském rozhraní. Plná verze - Chip 09/2024.

Stahování dat z FTP serverů jistě už není tak rozšířené jako dříve, ale přesto může i dnes představovat nejrychlejší cestu, jak získat potřebné soubory.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Přenosy přes FTP (File Transfer Protocol) byly dříve velmi oblíbené především pro svoji rychlost, spolehlivost a třeba i možnost navázat přerušená spojení. Dnes už se spoléháme spíše na cloudové servery, přesto se FTP servery používají třeba pro stahování objemného softwaru, například instalačních dat různých linuxových distribucí. Ke stahování a nahrávání dat na FTP servery potřebujete FTP klienta, jako je právě aplikace FTPie, která v přehledném uživatelském rozhraní, ne nepodobném Průzkumníku souborů ve Windows, poskytne všechny potřebné funkce. Šikovná je také možnost propojení aplikace FTPie s cloudovými úložišti Microsoft OneDrive a Google Drive, na kterých můžete přímo z FTPie vytvářet nové dokumenty, tabulky či prezentace. Pomocí systému karet může FTPie současně pracovat hned s několika FTP servery a složkami, což může být velmi efektivní. To umožňuje kopírovat, vyjmout, sdílet a přenášet soubory napříč úložišti, otevírat více karet a používat stromové zobrazení pro rychlou navigaci. Funkce Quick Upload umožňuje snadné odesílání místních souborů nebo složek do cloudového úložiště nebo na server FTP. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na soubory nebo složky, vybrat cílovou složku a FTPie se postará o zbytek. Funkce rychlého sdílení umožňuje sdílet jakýkoli místní soubor nebo složku pomocí několika kliknutí. Soubory se automaticky nahrají do cloudového úložiště a vy během okamžiku získáte odkaz, který lze sdílet.

Plnou verzi programu FTPie PRO v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce září 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 10-11 (32/64 bit)
www.ftpie.com

Prostředí programu FTPie ze všeho nejvíc připomíná Průzkumník souborů ve Windows. Kliknutím na tlačítko hlavní nabídky a tlačítko „Add Storage“ můžete vytvořit nové připojení k FTP serveru nebo ke cloudovým úložištím Dropbox, Disk Google či OneDrive.

Adresy zajímavých FTP serverů najdete na internetu – ale třeba se na ně můžete zeptat i umělé inteligence. Třeba Microsoft Copilot na požádání dodá hned několik užitečných adres. Po zadání adresy do FTPie klikněte na „Test connection“ pro kontrolu funkčnosti připojení.

Se soubory a složkami na FTP serveru můžete po připojení pracovat podobně jako s obsahem disku vašeho počítače. V nastavení programu FTPie si pak můžete určit, v jakém výchozím zobrazení se bude obsah FTP serverů zobrazovat a do jaké složky se budou stahovat data.

Tvůrci programu FTPie stále pracují na nových funkcích. Připravuje se například podpora šifrování přenášených dat, automatická synchronizace dat mezi FTP servery, cloudovými úložišti a lokálními disky nebo funkce na pravidelné zálohování důležitých souborů i celých adresářů. V plánu je rovněž funkce na kompresi dat a pravidelné přenosy podle nastaveného časového plánu. O průběhu, dokončení a případných problémech při přenosu dat bude FTPie informovat notifikacemi.

Všechny plné verze na Chip DVD 09/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme