Přejít k hlavnímu obsahu

Software Updater 7 Pro

Martin Kučera 20.08.2024
info ikonka
Zdroj: Array

IObit Software Updater usnadní pravidelnou kontrolu dostupnosti aktualizací k aplikacím ve vašem počítači, které také rovnou stáhne a instaluje. Plná verze - Chip 09/2024.

Pravidelně kontrolovat a aktualizovat všechny programy instalované v počítači je otravné. Správu aplikací může ale kompletně řešit šikovný nástroj.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aktualizace programů nejsou důležité jen kvůli novým funkcím a opravám chyb. Často také přinášejí záplaty bezpečnostních mezer. Pravidelná kontrola dostupnosti nových verzí používaných programů se proto vyplatí hned dvakrát. Bylo by ale zdlouhavé procházet webové stránky tvůrců jednotlivých aplikací, které často neumí dostupnost svých nových verzí kontrolovat samy. Pomůže vám aplikace IObit Software Updater, která provádí kontrolu dostupnosti aktualizací instalovaného softwaru automaticky a upozorní vás na nové verze ke stažení. Následně IObit Software Updater stáhne a nejnovější instalační balíčky a rovnou také, zcela bez vašeho zásahu, provede instalaci nových verzí softwaru. Šikovné je, že vám IObit Software Updater zároveň pomůže i s instalací zdarma dostupných aplikací pro různé účely, abyste si doplnili softwarovou výbavu počítače – nově třeba i aplikacemi s funkcemi generativní AI.

Roční plnou verzi programu Software Updater 7 Pro v ceně 700 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce září 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.iobit.com

Úvodní nabídka „Můj software“ obsahuje přehled programů instalovaných ve vašem počítači, společně s informací o instalované verzi a případně i dostupnosti aktualizace. IObit Software Updater takto rozpozná a případně aktualizuje stovky různých programů.

Novinkou programu IObit Software Updater ve verzi 7 je „AI Hub“, tedy seznam oblíbených aplikací s funkcemi umělé inteligence, jako jsou ChatGPT, Canva a další, které je možné rovnou instalovat a následně také vždy aktualizovat na nejnovější verze.

Možností nastavení není v programu IObit Software Updater nijak mnoho, ale zkontrolujte si, zdali se aplikace spouští automaticky se startem Windows a v jakém intervalu vyhledává aktualizace instalovaného softwaru. Výchozí nastavení zpravidla není nutné měnit.

IObit Software Updater není zdaleka jedinou možností, jak pohodlně instalovat aktualizace programů používaných ve Windows. Aktualizaci instalovaných aplikací řeší i obchod Microsoft Store. Ten automaticky aktualizuje aplikace, které jste si do počítače instalovali právě prostřednictvím tohoto obchodu. Sbližování Windows s Linuxem pak vede ještě k další možnosti aktualizací prostřednictvím PowerShellu nebo Terminálu Windows a sady příkazů „winget upgrade“ a „winget upgrade -h –all“. Prvním příkazem zjistíte dostupnost aktualizací instalovaných aplikací a druhým provedete stažení a instalaci všech aktualizací. Podobnost s linuxovými příkazy „sudo apt-get update“ a „sudo apt-get upgrade“ samozřejmě vůbec není náhodná.

Všechny plné verze na Chip DVD 09/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme