Přejít k hlavnímu obsahu

VideoProc Converter AI 6

Martin Kučera 20.08.2024
info ikonka
Zdroj: Array

S úpravami a vylepšením videozáběrů vám v programu VideoProc Converter AI pomůže umělá inteligence, která dopočítá i chybějící pixely obrazu. Plná verze - Chip 09/2024.

Díky podpoře hardwarové akcelerace a snadnému ovládání usnadňuje VideoProc zpracování videa i majitelům méně výkonných počítačů.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Videoeditor VideoProc podporuje hardwarovou akceleraci kódování videa prostřednictvím grafických procesorů Nvidia a AMD i integrovaných GPU v procesorech Intel. Díky tomu lze opravdu výrazně zkrátit dobu potřebnou ke zpracování videí v rozlišení 4K, která dnes produkují smartphony, akční kamery nebo třeba drony. Výkon grafického procesoru potřebují také funkce AI, které slouží ke zvýšení rozlišení a snímkové frekvence obrazu, stejně jako k jeho stabilizaci. S ostatními nástroji je možné videa stříhat, rozdělovat na jednotlivé záběry a třeba je také dle potřeby oříznout. Dále nechybí ani dlouhá řada efektů a také možnost vyladění obrazu videa. Ve videoeditoru VideoProc samozřejmě nemusíte pracovat jen s videem z kamer a smartphonů. V nabídce funkcí najdete rovněž možnost pracovat s videem získaným z DVD nebo s filmy a videoklipy staženými prostřednictvím odkazů z internetových videoserverů typu YouTube.

Plnou verzi programu VideoProc Converter AI 6 v ceně 900 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce září 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit) | macOS
www.videoproc.com

Velkou výhodou programu VideoProc Converter AI jsou funkce podporované umělou inteligencí, které se postarají o zvýšení rozlišení a snímkové frekvence videozáznamů, stejně jako o stabilizaci roztřeseného obrazu. K urychlení výpočtů se používá výkon grafického procesoru.

Jádrem programu stále zůstávají funkce na editaci a konverzi videí, které zvládnou základní střih, otáčení, aplikaci filtrů, změnu rozlišení nebo třeba doplnění titulků a vodoznaku. Pro konverzi jsou podporovány všechny běžně používané formáty.

V rozděleném náhledu videoeditoru vidíte vždy originální video a obraz po aplikování úprav. Kromě obrazu můžete pracovat také se zvukovou stopou a například si také zvolit kodeky použité pro kódování obrazu a zvuku. Pokud máte videozáběrů více, oceníte i dávkové zpracování.

Nejnovější verze programu VideoProc Converter AI 7 přináší především aktuální verze modelů generativní umělé inteligence, které se postarají o vylepšení vašich videozáznamů. Funkce AI poslouží především při odstranění šumu a doostření videí, stejně jako při stabilizaci roztřeseného obrazu a zvýšení jeho rozlišení bez ztráty ostrosti a detailů. Nově umí umělá inteligence v editoru VideoProc Converter AI také dopočítat snímky pro vyšší FPS, a tedy i plynulejší pohyb objektů ve videích, stejně jako možnost vytváření zpomalených videí.

Všechny plné verze na Chip DVD 09/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme