Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší tablety současnosti

Michal Bareš 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: Výrobce

Otestovali jsme čtyři nové verze tabletů Apple iPad a porovnali je s nejlepší konkurencí se systémem Android. Každý, kdo se chystá utratit téměř 40 000 Kč za iPad Pro s výkonným čipem M4, by měl znát jeho silné i slabší stránky.

Chip 09/2024: Od nejlepších tabletů můžete samozřejmě čekat mnohem víc než jen možnost surfovat na internetu a přehrávat videa. Moderní špičkové tablety disponují více než dostatečným výkonem, aby je bylo možné používat jako pracovní nástroj pro kreativní profesionály i domácí kancelář. Má ale tablet nějakou zásadní výhodu oproti klasickému notebooku? I to jsme v testovací laboratoři u příležitosti představení nové generace zařízení Apple iPad vyzkoušeli. Oba modely iPad Air pohání rovněž velmi výkonný čip M2, který známe z minulé generace iPadů Pro. Vyšší řadu Pro nyní Apple vybavil nejnovějším procesorem M4. Oba tablety Air i Pro se prodávají v 11” a 13” provedení.

Procesor Apple M4 je v současné době nekompromisně nejrychlejším mobilním čipem, někdo si ale může klást otázku, zdali je možné tak koncentrovaný výkon v tabletu vlastně využít? Pokud Apple splní své sliby, měli by nové iPady uživatelům nabízet stejně flexibilně funkce umělé inteligence jako stolní počítače. Bude to ale fungovat?
Zajímalo nás také, jak si nové iPady povedou v porovnání s konkurencí využívající systém Android. Mezi testovanými zařízeními tedy najdeme i tablety Samsung Galaxy Tab S9 Ultra s obrovskou 14,6” úhlopříčkou a Tab S9 FE a do testu jsme mimo jiné zařadili i nové tablety Huawei MatePad Pro 13 a Google Pixel.

Kompletní srovnávací test a výsledkovou tabulku najdete v Chipu 9/2024.

Další témata Chipu 09/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme