Přejít k hlavnímu obsahu

Sekat sami už nikdy nemusíte

Josef Mika 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: Husqvarna

Od několika tisícovek až po více než 50 tisíc korun: Robotické sekačky se nabízejí v širokém cenovém rozpětí a v různých kategoriích výbavy. Která z nich však nejlépe vyhovuje vašim potřebám? Odpověď vám poskytne test Chipu.

Chip 09/2024: Dnes stačí už necelých sedm tisíc korun, abyste se rozloučili s namáhavým a nudným sekáním vlastní zahrady. Alespoň takový je slib. Nejenže ceny robotických sekaček padají, ale také se rychle vyvíjí technologie. Špičkové modely se dnes často obejdou bez otravného ohraničujícího drátu. To znamená, že už nemusíte pokládat vodič kolem trávníků a překážek, aby robot věděl, kde smí a nesmí sekat. To bylo a je nejen časově náročné, ale může se také stát, že se vodič přetrhne. Pak je třeba najít postižené místo podél zakopaného nebo zarostlého kabelu, což je pěkná otrava.

Za to, že se obejdete bez kabelů, musíte často draze zaplatit. Akumulátorové robotické sekačky obvykle stojí přes 30 tisíc, často i 50 tisíc korun. Vyplatí se tento příplatek? Abychom odpověděli na tyto a všechny další zásadní otázky týkající se robotických sekaček, otestovali jsme nejzajímavější modely, které jsou v současné době k dispozici, s ohraničujícím kabelem i bez něj.

Naše zkušenosti z podrobného testování jsme shrnuli do článku v zářijovém Chipu. Dozvíte se, který model je nejlepší a také cenově nejvýhodnější, které modely se dají dovybavit přesnou navigací a které se (ne)hodí pro zahrady s větším sklonem terénu. Chip 09/24 je v prodeji od 21. srpna.

Další témata Chipu 09/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme