Přejít k hlavnímu obsahu

AdGuard 7 Premium

Martin Kučera 13.06.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

AdGuard je filtr webových stránek, spolupracující se všemi prohlížeči – odstraní reklamu, zablokuje škodlivé stránky a zařídí i rodičovskou kontrolu. Půlroční verze - Chip 07/2024.

AdGuard zajistí rychlejší, pohodlnější a bezpečnější surfování po internetu všem uživatelům. Rodiče ocení i možnost omezit internetové aktivity dětí.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Při blokování reklamy funguje AdGuard podobně jako doplněk AdBlock, ten ale není dostupný pro všechny internetové prohlížeče. AdGuard oproti tomu spolupracuje třeba i s prohlížečem Edge z Windows 10 a 11. AdGuard filtruje internetový provoz na pozadí operačního systému a kromě odstranění obtěžujících reklamních bannerů a vyskakovacích reklam může omezit sledování vašeho surfování různými analytickými nástroji a také zablokovat doplňky sociálních sítí, kterými jsou dnešní weby doslova prošpikovány. O bezpečnost při surfování se stará modul identifikující podvržené či jinak nebezpečné stránky. V případě blokování reklam i nebezpečných webů si můžete sami nastavit výjimky, nebo se plně spolehnout na pravidelně aktualizovanou databázi aplikace AdGuard. Rodičovskou kontrolu nevhodných webových stránek lze nastavit jen na úrovni vyhledávání a pomocí seznamu konkrétních webů, ale funguje spolehlivě i s českými stránkami.

Půlroční plnou verzi programu AdGuard 7 Premium můžete po aktivaci používat bez funkčních včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Roční licence programu AdGuard pro 3 zařízení přijde na 800 korun. Období provedení instalace a aktivace je zaručeno do konce července 2024.

Půlroční verze | Bez registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.adguard.com

Ihned po instalaci jsou v programu AdGuard aktivovány komponenty na blokování internetové reklamy a ochranu před nebezpečným internetovými stránkami. Další funkce, jako „Režim utajení“ pro anonymizaci vašeho surfování po internetu, si aktivujte v „Nastavení“.

Při blokování reklamy na webových stránkách se nemusíte spoléhat jen na filtry poskytované přímo v aplikaci AdGuard. V rámci nastavení je možné doplňovat další seznamy filtrů, nebo si je můžete vytvářet i sami. Vždy je ale potřeba dávat pozor, aby odstranění reklamy zcela nenarušilo i funkčnost stránek.

Filtr rodičovské ochrany stačí jen v nastavení aktivovat pro zvolené uživatele počítače. Zajistí odstranění nevhodných stránek z výsledků vyhledávání a můžete si také nastavit blokování konkrétních webových stránek. Nastavení rodičovské kontroly je samozřejmě chráněno heslem.

Kromě verze pro Windows a macOS a rozšíření pro běžné internetové prohlížeče existuje AdGuard také v podobě aplikací pro mobilní systémy Android a iOS (iPadOS). Díky tomu můžete webovou reklamu blokovat i v mobilních zařízeních, na jejichž menším displeji jsou různé vyskakovací reklamní prvky obzvlášť nepříjemné. Zatímco v rámci Androidu funguje AdGuard na úrovni operačního systému, v iPhonech a iPadech spolupracuje tento blokátor webové reklamy s prohlížečem Safari.

Všechny plné verze na Chip DVD 07/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme